Hus Forbi

Hus Forbi har omkring 1.600 registrerede sælgere over hele landet. Nogle er hjemløse, andre er tidligere hjemløse - og alle er socialt udsatte. Fælles for dem er, at de selv har valgt at sælge Hus Forbi. Siden oktober 2010 har Perronen også været distributør af Hus Forbi. Hus Forbis sælgere kan altså købe avisen på Perronen her i Nykøbing F

Hvis du vil sælge Hus Forbi, skal du kontakte Perronen. I fællesskab udformer vi en sælgerkontrakt og udstyrer dig med et ID-kort. Så kan du komme i gang med at sælge Hus Forbi-aviser.

Avisen sælges til autoriserede Hus Forbi sælgere mod forevisning af legitimationskort mandag - fredag 8.00 - 15.00.

Historien om Hus Forbi


Hus Forbi-logo
Hus Forbi udkom første gang i august 1996. Anledningen var FN’s internationale fattigdomsår, og at København var europæisk kulturby '96.

Hus Forbi tjener et dobbelt formål:

  1. At være med til at skabe debat og dialog om og med hjemløse og socialt udstødte, som typisk ikke kommer til orde i medierne. Hus Forbi er med andre ord deres talerør og skal sætte deres holdninger, behov og ønsker på dagsordenen over for politikere, myndigheder og resten af danskerne i al almindelighed.
  2. At give de hjemløse sælgere mulighed for at tjene deres egne penge og have noget at stå op til. For mange er det at sælge Hus Forbi et værdigt alternativ til tiggeri eller kriminalitet, fordi de her tjener penge på 'lovlig' vis ved at sælge et produkt - avisen - som de kan stå inde for.

Indholdet i Hus Forbi produceres af professionelle freelancejournalister og fotografer. Den redaktionelle linje fastlægges af redaktøren i samarbejde med redaktionssekretæren, som begge er ansat i Hus Forbis sekretariat.

Hus Forbi er en del af et globalt netværk af hjemløseaviser, som hedder International Network of Street Papers - INSP.

Der sælges hjemløseaviser fra rigtig mange lande i verden og i flere lande har man flere forskellige aviser. På den måde hjælpes rigtig mange socialt udsatte hver dag med en lille ekstra indtjening i en ellers trængt hverdag.

Besøg